Hupsis, taas oltihin pitkästä aikaa reeneissä, siis hakuilemassa.

Lukalla olikin isoo etsintä, viimeksi ollu noin kaksi vuotta sitten. Alue oli mukavaa kangas metsää jossa oli välillä tiheetä ja välillä mukavan harvaa. Lähärettihin alueelle niin että tuuli tuli meidän viistosti takaa oikeelta. Tarkootus oli mennä siitä vaan reunaa myöre alueen toiseen päähän ja lähtiä sieltä halkomaan aluetta niin että tuuli tuloo naamalle. No tuuli tuli naamalle, muttei hajuja. Kun päästiin alueen toiseen reunaan, läherettihin taas hiukan myötätuuleen takaasipäin. No kotvan keriittihin mennä, kunnes tuli semmoonen kivikko alue. Siis siellä oli tooosi isoja kiviä ja palio, ja ne oli torella korkeella mäen päällä. Lukkis otti hajua nenuun jo kaukaa mäestä. Sitte se pinkaasi sinne kukkulalle, kattoo kerran mun perähän jotta tuunko mä peräs. Ja sitte se katos. Pääsin kukkulan laelle niin ei näkyny koirasta hännänpäätäkää. Oli hiukan hankala arvioora jotta minne suuntaan se käänty. Annoon hetken olla, ja sitten huikkasin varovaasesti Lukaa. Vastaus kuului täällä. Vastaaja oli maalimies eikä Luka. Luka oli puikahtanu oikealle ja siitä vielä niinku meidän taakse alas päin. Siellä isoon kivilohkareen vieres se söi onnellisena nakkeja. Tiesin sen löytäneen ukon, mutta en tiennyt et mistä. HIeno poika! Luka teki hienoa työtä, se lompsii mun eres ja vasta ku se sai hajun se irtaantu ja meni suoraa ukolle. Ja hajun se sai jo kaukaa.

 

Bobbylle neljä ukkoa, kolme haukkua ja yksi suoralla palkalla. Kolme haukkuttavaa ukkoa meni eka piiloon. Bobby lähti into piukeena hommiin. Se löysi vaivatta kaikki kolme ukkoa. Ja kaikki kolme ukkoa olivat ohjattu sanomaan Bobbylle, HAUKU, ja kyllähän Bobby oli hetken mietinän jälkeen aloottanukki haukun. Mutta se haukku ei oikeen vielä tule niin varmasti, se on haparoivaa. Ja maalimiehet oli joutunut tosi monta kertaa sanomaan HAUKU. Kun kolmas ukko oli löytynyt, neljäs kömpi piiloon. Ja bikkuinen Bobby löyti sen hienosti.

Bobbylle tulisi tehdä nyt vielä sitä reeniä, et mä meen piiloon, ja se tuloo haukkumaan mut. Ja mun tulisi olla piiloissa eri asennoos, istua, maata, ja seistä. Meillä ei vaan ole Bobbyn kans ketään kaveria joka meitä auttaas täs asias. Nooo, kyl meirät haastettiin vesikoirien reenien alkuun tai loppuun piipahtamaan, niin siinä olis ollu Bobbyn lähettäjä mettähä, mut me ei päästy sunnuntaina, ko ei ollu lapsosille ammaa. Mut jotenki meirän pitääs ny tuota reenata....