Nyt se sitte alako...BH kurssi, moon niin kauan toivonu pääseväni tällääselle kurssille ja vetäjä on aivan mahtava!

Ekaksi kävelytettiin meitä ohjaajia. Tutustuttihin seuraamiskaavioon. Tarttis piirtää semmoonen tuohon pihaan, ja jankata ja jankata ja jankata...Jees, se meni hianosti iliman koiraa, ja kouluttajan viemänä. Ei tarvinnu itte laskia askeleita...

Sitten toinen koira oli sivussa makuuta harjoottamas, ja meidän tuli Lukan kans näyttää seuraamista, liikkeestä istumista, liikkeestä maahan menoa ja luokse tulo..

Nooooo, Luka seuraa kuulemma ihan rumasti, sen puo viistää etuvasempaan, kuulemma auraa tosi pahasti. Vinkki ja läksy: seurauta koiraa koko ajan kaartaen vasempaan, ja anna palkka heti kun puo on hianossa linjassa. Tää näyttää toimivan, tota ny sit jankataan, hiotaan ja silleen. Toinen vinkki: seuraus liikettä kaksi kolme askelta, jonka jälkeen ohjaaja kääntää rintamasuunnan 45 astetta ja pysähtyy, näin saadaan koira oikeaan asentoon myös perusasentoon palates.

Sitten oli liikkeestä istuminen...tätä mä en oo koskaan osannu opettaa. Luka menöö hianosti liikkeestä maahan mutta ei istumaan. Nytkin kun seuraamisen aikana sanoin jotta istu, koira valui vielä hetken mun mukana ja meni maahan... Läksy: koira kulkee ilman käskyä ohjaajan mukana, ja aina välillä sanotaan ISTU, ja käännytään hiukan koiraan päin, kun istuu niin annetaan nami, mut tärkeetä on että itte liikkuu koko ajan vähän. Tätä siis seuraavat päivät reenataan =o)

Liikkeestä maahan meno: täydellisen hianosti menöö, oikeen putuaa maahan. Ei tarvii kauheesti nyt jankata, vaan enempi sitä istumista.

Luokse tulo, Luka tuloo erittäin hyvin eteen istumaan, mutta sais lisätä vauhtia. Milläs innostettaas? No taitaa löytyä kokeilemalla.

Yksi läksy oli myös: Koira istuu ohjaajan vieres, ohjaaja jättää koiran istumaan ottaa askeleen eteenpäin ja menee koiran eteen silleen, et on koiran oikealla puolella. Siitä otetaan sivulle tuloa, Luka on kuulemma hiukan kankee, joten sitä pitääs tälleen saada hiukan liikkuvaksi + sivulle tuloa korjattua.

Kaiken kaikkiaan oli aivan ihanaa olla Lukan kans piiiiiitkästä aikaa oikeen kentällä jonku opeissa Nauru Ja aivan intona orotan, jotta päästääs BH koe suorittamaan....saas nähärä tohorinko koskaan...