Paikkana toimi Ylöjärvi city. Erään urheilukentän lähiympäristö, tai siis siinä vieres oleva pyörä/kävelytie. Keli pikku tuuli, pikku pakkaanen.

Lukalle kaksi maalimiestä tuon pyörätien varteen lumipenkkaan, suora palkka. Luka lähti liikkeelle "liinassa" flexissä, se lähti niinku lenkille, haisteli kaikkea kivaa maasta. Ekan maalimiehen se haistoi hyvin ja kurkkas sinne penkkaan missä se ukko makas. Mut sitte se olis vaan jatkanu matkaa. En lähteny Lukaa seuraamaan, vaan käännyyn ukkoa kohti, jolloin Luka heti sinne sitte rynniki.

Sitte talsittiin pyörätietä eteenpäin, ja nyt Luka oliki sitten työnteossa. Se ei haistellu mitää muuta, ku yritti ottaa ilimavainua. Ja kyllähän se sen vainun saiki, se kurkki vähä väliä penkkojen yli ja yritti varmistella, jotta mistä se haju tulee. Ja kyllähän se ukko sieltä löytyki. Lukalla oli tosi kivaa, siitä huomas kyllä kuinka se nautti, ku oli erilainen harjoitus. Mahtava koira. Vielä ku uskaltaas päästää irti, jotta se olis koko ajan siinä cityssäki niin varma, jottei se rynni auton alle tai jotain. Eihän se karkuun lähtis, mut en tierä mitä se tekis, jos tulis joku koira vastaan.

Bobbylle kolme ukkoa piiloon pyörätien varteen lumipenkkaan. Bobbylle liivit päälle, hallittavuutta reenattiin eka, toki kytkettynä. Sitte matkaan. Bobby oli heti hommis, se ei turhia haistellu. Eka ukko löytyi torella helposti. Toisesta maalimiehestä se sai kaukaa jo vainun, mutta sitte vastaan tuli pörröinen koira ja sen kaksi omistajaa. Ne oli just sen maalimiehen kohoralla. Noo, Bobby haukkuu minkä ehti sille koiralle, ja se toinenki laittoo häjysti. Hitsi, mä ajattelin, nonnii, ei tuu enää mitää. Mä ohjasin Bobbyn sivuun ja en puhunu sille mitää, en koskenu, aattelin, jotta sitte ku rauhoottuu, koira menöö ohi, niin jatketaan muina miehinä harjootusta. No se lenkkeilijä pari ei tahtonu mennäkkää silleen rivakasti ohi, niitä mietitytti maalimies joka siä penkas makas. Ne meinas jäärä sitä auttamaan. No mä huusin niille, et antakaa sen olla seon meidän maalimies, jota tän koiran pitäs hakee. Ne oli aiva, et jaa, okei. Ihan selkeesi hämillään.

No sitteku ne oli menny ohi, Bobby rauhoottunu, niin jatkettihin hommia...Bobby jatkoi kun jatkoiki hommia, ihan niinku mitää koiraa ei ois vastaan tullukka Hyvä Bobby. Se haki ukon ja namit. Kolomaski ukko löyty tosi hianosti. Se oliki menny pikkuusen syrjemmälle pusikkoon piiloon. Eka Bobby haistoo et jaa tuola, meni hiukan ohi, mut palas ihan samassa sekunnis takas ja oikealle polulle. Ja siitä heti ukolle ja namipurkille. Mahtava koira seki. Ja voi ku seki nautti. Ainut ero oli, jotta se olis vieläki jatkanu hommia vaikka liivit otettiin pois. Mutta ku se oli erelleen kytkettynä, niin kai se aatteli, jotta ei auta muu ku jatkaa hommia.