Maanantaina oli jälleen raunioreenilöt.

Tällä kertaa siellä oli oikeen hulinaa, paikalle tuli pari paloautoa ja kymmenkunta ukkoa. Niillä oli kait joku koulutus menossa, ne syttyttivät yhden bussin ja auton ja harjoittelivat sammutustyötä. Eli oli meteliä, savua, tulta ja ihmisiä paikalla.

Luka ei ollu moksiskaan häiriötekijöistä. Hallittavuuden kanssa saa kyl vielä reenata, toinen ku on niin into piukassa ku pääsöö raunioolle. Lukalle oli kolome ukkoa piilossa. Luka lähti heti reippaasti matkahan ja mulla oli kova työ pysyä peräs isoon mahan kans. No Luka alako pyörii takareunalla, se kierti ja pyöri ja yritti kovasti tarkentaa, haju oli ja tuli mutta mistä... No ukko oli menny piiloon maakuoppaan, Luka nosti koko ajan nenua ylöspäin, haju nousi näköjään ylös sieltä kuopasta, hyvä jottei Luka puronnu sinne kuoppaanki, ku se kuluki koko ajan nenä ylös päin, eikä hoksannu vilkaasta alas. Sit se yhtäkkiä hoksas laskea sitä kuonoa ja meni varovasti kuopan reunalle, siis tosi varoen, aivan ku se olis orottanut sieltä pomppaavan jotaki. Mut itte koira löyti uhrin maakuopasta, ja hienoa työskentelyä koira teki. Loput  ukot löyty torella helposti ja koiralla oli koko ajan tieto missä päin ukot on. Ei haahuillu turhia eikä ravannu koko aluetta läpi vaan teki keskittyneesti hommia. Hienoa Luka!

Bobby sai kans tehdä häiriön alaisuudes hommia, sillä oli myöskin kolome ukkoa piilos. Ja voi että ku toi pötkylä palleroki teköö hommia raunioolla, niiku ois teheny sitä monta vuotta.. koira jonka ikä nyt on kuiteski 7kk. Kun päästin Bobbyn hihnasta vapaaksi, se pysytteli hienosti mun lähettyvillä ja meni maahan makuullekki pyydettäessä. Ja sit ku annoon luvan se pinkaasi suoraan yhden betonirumpu hässäkän yli ja meni sen takana olevan "mökin" luo, siis poppana löyti heti ekan ukon tuolta mökistä. Ja loputki löyty tosi hyvin. Ei mulla ole kyllä mitää valittamista. Koira toimii reippaasti, kuitenki ohjaajaa orotellen eikä säntäilly turhan päivääsesti. Saa Bobbylle ruveta vaikeuttamaan harjoituksia. Ukkoja piilon hiukan kinkkisempiin paikkoohi.