Meillä oli tosi kivat reenit Takamaalla Jaanan kotipiirissä. Sieltä löytyi kaikemmoisia rakennuksia ja puskia. Näin saatiin koirille lähietsintä harjoitusta.

Lukalle otin kolome uhuria. En halunnu etukäteen tietää mihin ukot piiloutu, ainut toive oli jotta yksi voisi ainaki olla silleesti piilos jottei tuo hoffi sinne pääse. Ja toki suorat palakat. Luka lähti intopiukeena hommihin heti ku sille annoon luvan lähtiä. Aloitimme pihapiirin "alkupäästä" sieltä mistä pihaan tullahan autolla. Siellä oli semmoinen autokatos ja varasto. No Luka meni kurkkaamaan siellä niinku olis opetettu, jotta kaikki nurkat pitää läpi käyrä vaikka ei välttämättä mitää hajua tulisikaan. No sieltä ei löytyny ketään, ja seuraavana oli eres vierasmökki. Ja sinnekki Luka paukkas menemähän ihan ok, mut sillä oli niin meno päällä, jotta se tuli sieltä miltei samantien pois, se kyllä nuuhkaisi sitä mökkiä, sen oikeen huomas ku se nosti nenua ylöspäin ja nuuhkaisi. Sit se pinkaisi kuiteski sieltä mökistä pois. Mut jarrutti kuiteski nurkalta takas päin, ja mäki olin siinä samas, sit tokaassu Lukalle, jotta tuuppas vielä sinne mökkiin. No Lukahan löyti sieltä patjojen kätköistä maalimiehen, ja voi että Luka oli kyllä niin onnellinen. Ei oo ollukkaa pitkähän aikahan meillä ihmisiä antamas nakkia näissä reeniis, ku mollahan vaan jälijestetty.

No siinä sit erettihin pihapiiriä, ja seuraavaksi Luka haisutteli maakellariin päin, ja siellä oli ovi raollaan, mut Lukaa hiukan jännäs mennä sinne kellariin, ku siellähän ny oli ihan pimeetä. Mut kuiteski ku mä menin sinne ovelle ja rohkaisin Lukaa menemähän, ku sen sinne mieli teki, niin Luka meni sinne kellariin, mut tosi varovasti laittoo tassua laattialle. No oliko se ny sit ihime jotta se lattiaki hiukan jännitti, ku siellä oli semmoosia neliskanttisia laattoja isoilla raoilla ja koholla maasta, kyllähän se ny tuntuu varmahan oudolta tassuissa. No sieltä kuiteski löyty yksi uhuri. Tämän jäläkehen Luka kierti kellari läheisyydessä olevaa varasto/sauna -mökkiä ympäri, mut mä aattelin, jotta se jotenki vieläki haisteloo sitä kellari uhuria. Ja ohojasin koiraa sit toisaalle.

Kävimme autotallilla, ja sielläkin Luka sai kummallisesti jostain hajua, ku se haisteli ja nosteli kuonoa, mut ei ni ei sielä mitää ollu. Sitten me käytiin puutarhan puolella haistelees puskia, mut ei sieltäkää mitää löytyny. Mun piti turvautua repsikkaan, joka sit kysy multa, jotta oonko mä ny kaikki ovet avannu. No en ollu. Sen varasto/sauna rakennuksen ovet oli kiinni enkä niitä ollu pahemmin availlu. Palattihin siis sinne ja kyllä se Lukkis taas haisteli sitä rakennusta ympäri, ja meni sinne oviille. Avasin ekku sen saunan puolen oven ja Luka kävi tutkimas, mut ei siellä mitää ollu. Seuraavaksi Luka meni varasto oven kohoralle ja sieltähän se vipa ukko löyty.

Jee, Luka olis siis niin onnellinen ku se löyti eläviä ukkoja piiloistaan. Taitaa Lukalla olla kuitenki enemmän veres noi hakuilut, joissa löytyy ihimisiä.

Lopuksi sain kuin sainki Lukalle rullanpitäjän. Mari otti kolome rullaa käteensä ja meni puun viereen. No Luka hoksas heti jotta mitä pitää teherä ja kävi hakemas rullan mulla. Mut sit toisen rullan hakuun tuli sähläystä, Luka istu mun viereen ja teki kieritemppuja parit kipaleet. Sit mä sanoon sille, jotta rulla, niin se oli aivan jotta jaahas, ja kävi hakemas sen mulle. Kolomannelle rullalle se lähtiki sit ihan hyvin ja tällä kertaa Mari oliki menny jo hiukan eremmäs oikeen puskaan. Saatihin kehuja, jotta Lukalla on ihan ok hanskas sen rullan tuonti, ja jotta seuraavaksi vois jo teherä hiukan mettän puolella kyseistä harijootusta ja kehotus sana rulla pois. Ainoastaan kehon kielellä lähettää koira hakemaan rulla maalimieheltä.

Bobby:
Bobbyllekki oli oikeen lähietsintää. Toiveena mulla oli, jotta Bobby saa teherä oikeesti nenällä hommia, jotta se olis väsyny ku päästään kotia =o) Ja sen se saiki. Kaikki ryhmän jäsenet otti nakkia ja menivät piiloon. En ny ala kaikkia löytöjä täs läpi käymähän. Mutta siis kyllä Bobby on hyvin hoksannu kuinka käytetään nenää. Se teki oikeesti hommia ja teki hienoja löytöjä. Ja se hakoo hyvin hajut ja torella hyvin kohorentaa hajut oikeisiin paikkoihin. Bobby on oikeen luontainen etsijä. Eikä ollu mitää ongelmia Bobbylle mennä rakennuksiin tai pusikoihin.

Olen myös saanu Bobbylle opetettua haukkumisen.... Siis kun sille sanoo "sano vuh", niin sepäs hienosti antaa yhden haukun. Jee kyllä siitä haukkuva saarahan. Toivottavasti vaan sen luonne kestää haukkua ukolle, joka on kiva ja antaa nakkeja, eikä mikää mörkö.