Olipas kivat reenit Puuvuorella, ei olla siä oltukaa monehen aikaha. Ilima oli aurinkoinen, pilvinen ja tuuleton.

Lukalle oli noin 150 metriä pitkä jäläki, merkattuna ja purkki oli jäläjen päässä. Se vanheni noin 2 h. Lukan jäljennosto ei oikeen meinannu ottaa onnistuakseen, risteeltihin eres takaasi jälkilinjan yli, kunnes Luka nosti sen. Lukalla on vielä haku päällä, se lähtöö hommihin aina nenä ylhäällä ja sitte se nostaa jäljen ku havaattoo laittaa sen karvaasen kuonon maahan. No sitteku se nosti jälijen niin se kipittiki tosi suoraa reittiä aina toiseksi viimmeeselle merkille asti. Ja sen merkin se haistoo puussa, ja katteli kovasti sinne puuhun, jotta oliskohan siä ny sen hajun jättäjä...

Siinä sitten hetken aikaa ihimeteltihin Lukan kans jotta mitä teherä. Saatihin neuvo jotta mennähän hiukan etehenpäin taas, ja annetahan koirulin nostaa se jäläki uurestansa. No ei noussu, Luka jopa palas takaasi sen puun luo jossa se merkki oli ollu ja kovasti se yritti, et siellä se purkki on. Paikka johon tuo jäläki hukku oli kyllä vaativa. Sen ylitti polku, ja se oli semmooses notkelmas, eli maasto laski ja nousi. Jälijen tekijän hajut oli levinny, sillä maakin oli meleko kostia ja avara. No me risteelitihin taas erestakaasi sen jälijen yli ja lopulta Luka törmäs namipurkkihi.

Oli haasteellinen jäläki. Ja mulle sanottihi, jotta merkit pois, ja koiranlukutairon opiskelua.


Bobby:
Poppelille oli sunnuntaikävely tyyppinen harjoitus: polun vasemmalla reunalla (ei polulla vaan mettän puolella) kolme ukkoa kävelee ja eka jää piiloon rinteeseen, noin 20 m päähän polusta, toka jää hiukan myöhemmin hiukan ylemmäs. Kolomas ukko menöö polun yli ja piiloutuu hetkehen matkahan. Me lähäretähän Bobbyn kans polokua pitkin kävelylle. Bobby nostaa pian nenän ylös ja kiitää ekan ukon luo, ja hianosti. Poppeli sai heti ukolta nakkia. Ja jatketahan kävelyä. Toinen ukko jää huomaamatta. Kolomannen Bobby löytää taas tosi hianosti. Sitten palataan takaasi päin ja polun yläpuolella. Toisesta ukosta Bobby saa hianosti hajun, se kaartaa pitkästi ukon oikialta puolelta tosi hianosti kohorenti hajun oikiahan paikkahan. Torettava on jotta Bobbyn nenä on auki.