Koirakko:
Anne ja Luka
Paikka:
Kaitajärventie Pinsiössä
Olosuhteet:
tuuleton kaunis puolipilvinen keli (hyttyysiä aivan hirveesti)

Harjoituksen tavoite:
100m jälkee jossa pari esinettä.

Ohjeet/apuvälineet maalimiehille:
Mene tieltä metsään noin 70m, ja aloita tekemään jälkeä tien suuntaisesti noin 100m kaartaen tielle. Jälki merkataan hyvin, ja esineen alle jätetään namipurkki ja puuhun merkki. Jäljen päähän jätetään namipurkki. Annetaan jäljen hetken aikaa vanhentua.

Koiran toiminta:
Lukalle oon teheny jälkee vaan kotona, pihan vieressä olevahan mettähän. Joten hiukan varovaasesti otin tän harijootuksen. Lukalla ei ole näissä hommissa ollut kait koskaan jäläkiä saati esineetä.

Mutta Lukahan hoksas heti mistä on kyse. Lähärettihin tietä pitkin käveleen, ja siinä kohoras, josta jäljentekijä oli ponkaassu mettän puolelle ei ollut merkkiä, ku mä en hoksannu sanoo, et merkkaa myös se kohta. Mutta Luka kyllä pongas sen itte, ku hetken aikaa siinä pyörittihi. Ja Luka veti niin hienosti nenuli maassa sinne asti, josta se jäläki siis "oikiasti" lähti. Siinä se hiukan pyöri ja tarkisteli sitä jäljen jatkumoa, ku siinä tuli aika tiukka kuluma ja lisäksi oli semmoosta vetistä maastoa toisella puolella, joten hajut tod.näk valu sinnepäin. Mä sit orottelin hetken aikaa Lukan hommaalua, ja sit taitamattomana jäljen ohjastajana, tavallaan ohjasin sen oikiahan paikkahan. Luka sai jäljestä hyvin kiinni ja meni siis meleko viiva suoraan sitä jäläkee, vaikkakin maasto oli vaativa ja vetinen, joten hajut varmaan liikku siellä sinne vesiin päin. Mutta Luka eteni hyvin ja löyti ekan esiineenki tosi hienosti, ja jäi siihen orottelemahan jotta jokos purkki aukee, jotta sais namia. Sitte hienosti myös jatkettihi. Toinen esine mentihin ohi, mut mä pysähryyn ja annoon Lukalle hiukan tilaa pohtia että mitäs ny. Ja kyllä se sit palas jäläkee hiukan takaasi päin ja pongas esineen, joka oli erittäin haastavassa paikassa, eli se oli kiven ja pienen lätäkön vieressä. Ja taas Luka lähti hienosti jatkamahan... Ja sitten jäläki alakooki kaartua kohti tietä, ja Luka meni suoraa sitä myöten. No sitte se yhtäkkiä poikkes jäljeltä ja kävi kakkalla, ja palas tosi hienosti takaasi jäljelle =o) Ja lopussa sais sitte isoon purkin herkkua, ja leikittihin rispiillä.

Vitsit ku Luka meni hienosti, siskoo sanooki, et nonnii Lukan kans vois mennä jäläkikokeeseen. Okke, toi oli ekku tommonen jälkäki reeni, et emmä ny ihan viä uskalla.

Hyvää/huonoa harjoituksessa:
Hyvää: Lukalla oli kivaa, siis siitä näki aivan selvästi ku se teki ihan eri mielellä tän harijootuksen kuin erellisen päivän hakuilun. Eli vaihtelu piristää, ja se piristää myös ohjaajaa, jonka iloisuus varmaan myös tarttu koiraan =o) Ja erinomaista oli myös se, jotta koiruli teki hienoa työtä ja tarkkaa.
Huonoa: Hyttyyset

Huomioitavaa ens kerralle:
Tarkkaile koirulin työskentelyä seuraavis hakureeniis, onko yhtää pirteempi, jos on niin ennen koetta otetaan jäläkiharjootus.