Koirakko:
Anne ja Luka
Paikka:
Heposuontie, Lempäälä  
Olosuhteet:
ei tuulen virettäkää, kostia, hiukan raskas ilima, ei mikää kiva keli

Harjoituksen tavoite:
Lukalle kolome maalimiestä, etsintä pimeessä, ei oo reenattukaa sitte peruspimeän kokeen =o)

Ohjeet/apuvälineet maalimiehille:
ukot piiloon, yksi meni semmooseen laavuhu, ja kaks muuta jäi siihen matkan varrella olevan tien viereen. Ukot vaan on, Lukkis käy nuuhkasees heitä ja tuloo hakemahan mamman paikalle ja sitten maalimiehelle annetahan nakkipurkki, jotta voipi palkita meirän koissun.

Koiran toiminta:
Voiku meni hienosti!!
Lukkis menöö nykyisellään meleko varmasti. Se teköö töitä ja löytää ja ilimaasoo.
Ekku se meni vaan sitä polokua eteenpäin ohittaen kaks ekaa ukkoa ja löysi pienen hajustelun jäläkehen ukon sieltä klaavusta. Lukalle on tullu kummallinen tapa, et ku se on löytäny ekan ukon se ei tuu suoraan mun tykö, vaan se steppaaloo ja käy pissalla ja sitte vasta se tuloo mun eteen istumahan. Toisaalta mä en tierä onko se ny mikään kumma asia, ku koira otetahan autosta ja laitetahan heti liivit päälle ja hommiin, niin Luka lähtööki heti hommihin se ei eheri matkan aikana jättää piimeilejä, joten se heti ku se on teheny ekan löyrön se tietää jotta voi hetkeksi rentootua, ja näin ollen pissua. Emmä tierä onko ok ajateltu, mut näin mä sen asian nään. Täytynee ens kerralla teherä niin, jotta mä käytän sitä ennen ku laitan liivi päälle, niin pissulla.

Toisen ukon hajua Luka haki ja haki, ja jotenki se meni ihan väärälle puolelle kattelemahan. Ja mää sitte hiukan autoon sitä, ohjaamalla tuulen toiselle puolelle, josta Luka saiki heti sen ukon hajun ja teki löyrön. Luka haki mut ny ihan suoraan ja veiki suoraan ukon luo. Kolomas ukko löytyi iha hienosti ja ilimaasu oli ihan hieno.


Hyvää/huonoa harjoituksessa:
Luka toimi varmasti, ja vielä pimeessä, jota ei olla tosiaan ainakaan puoleen vuoteen kokeeltu.

Huomioitavaa ens kerralle:
Lukalle suorat palakat välillä.