Koirakko:
Anne ja Luka
Paikka:
Teivon raviradan ympäristö  
Olosuhteet:
kauhia keli, kostia, leuto, silti kylymä, harmaata, märkää, synkkää

Harjoituksen tavoite:
yksi ilimaasu liinassa ollessa, ja toinen ukko suora palakka

Ohjeet/apuvälineet maalimiehille:
toinen ukko ei tee mitään ja toinen antaa suoran palkan  

Koiran toiminta:
tosi jännää taas, ku päästiin taajama-alueelle etsintä reeniihin. Lisää jännitystä toi asiaan se jotta sieloli ravit menos, raviskalla ku oltihi. No toki me lähärettihin tätä hyöryntämähän ja yksi ukko laitettihin sinne raviraran reunahan, jolloin hepat sai olla häiriöheppoja. Ja tämän ukon löytäessä Lukan tuli tulla mun etehen ilimaasemahan. Eli haastavaa jutskaa. No Lukan kans lähärettihin kiertämähän raviskan parkkipaikkaa, josta oletin, et Luka saapi hyvän haisun maalimiehestä. Nooo saihan se, se meni ukon luo jäläkiä pitkin. Luka hetken pusutteli ukkoa kunnes kattoo mun päälle, ja tuli mun eteeni istumahan. Ei se ny heti istunu, mut hetkenpäästä ku mä hiukan orotin. Ja heppoja meni siitä ohi silleen lujaa, Luka hiukan kattoo et jassoo tälläästä tänään. Sitte se katto mun päälle, varmistaakseen, et onko tässä jotain outoa vai onko tuo ihan normaalia jotta pollet juoksoo ympyrää. Ja ku en mitenkää reagoonu itte niihin heppoohin niin ei Lukakaa niistä piitannu.

Sitte jatkettihin hommia. Toinen ukkeli oli piiloutunut jyrkän nousun jäläkehen tiheään pusikkoon, senkin Luka jäljesti. Se meni täysin nenä maassa ja sitte se näkin maalimiehen ja hetken kattoo ja sitte se kattoo mua, ja meni ukon luo, ja sieltähän Luka saiki suoran palakan.


Hyvää/huonoa harjoituksessa:
Koira toimi jälleen tosi hianosti, toki jäläkiähän me ei reenata, mut ei kait sen väliä ku ukot löyty. Toisaalta taajama-alueella menöö niin palio jäläkiä ja hajuja jotta on tosi vaikiaa havaata et mikä on haettavan jäläki. Noi ukot nyt sattu oleen silleen, jotta sielä ei ollu menny kovin montaa muuta jäläkiä. Luka teki ilimaasun liinassa ollessaki, eikä piitannu hepoosta, hyvä =o)

Huomioitavaa ens kerralle:
ilimaasuja ilimaasuja tuloo reenata.