Koirakko:
Anne ja Luka
Paikka:
MakeTekin halli Herwoodissa
Olosuhteet:
kauhia tuulinen myräkkä, vaan eipä haitannu, ku reenattihin sisällä =o). Halli on isooo ja sielon palio kivoja piiloutumispaikkoja jajajaja

Harjoituksen tavoite:
Tavootteena mukavaa vaihtelua mettäettintähän.

Ohjeet/apuvälineet maalimiehille:
Kolome ukkoa piilohon, yksi umpipiiloon, joku hallissa olevaan "yläkertaan", ja yksi jonnekkiii. Lukalle annetahan suora palkka ==> hetiku se tuloo maalimiehen luo niin annetahan nakkirasia Lukan kuonon alle.

Koiran toiminta:
Hienoaaa. Lukan kanssa oroteltihin hallin ovella, jotta maalimiehet pääsöö piiloon, Luka nuuhki jo kovasti ovia ja kattoo mun päälle, jotteiko me jo mennä.
No pianhan se Niko tuliki meirät päästämähän tupahan ja laitoon Lukalle hälyliivit päälle ja Lukalla kävi jo nenä. Se on yhyren kerran ollu siä hallis reenaamas, ja silloonhan se sinkooli ku päässilimäänen elukka koko hallin päästä päähän ja silloon se myös menetti koko ajan tassut altansa, ku se hallin laattia on melekoosen liukas tuollaaselle tupsutassulle.

No mutta ny, Luka meni ku vanha tekijä. Se sipsutteli rauhallisesti ja teki töitäki rauhassa. Se meni eka semmoosehen nurkkahan jossa oli ovia, ja mä niitä sille sitte aukoolin mut ei ollu ketää. Se haju tuliki ylhäältä päin. Hiukan epäälin jotta kuinkahan rohkiasti tuo meirän pikku pallero kiipiiä sinne "yläkertahan" meneviä metalli portahia, mutta sehan kiipes ku orava sinne ylös. Ja voi että se tutkii tarkasti joka syöveri mitä siä ylähällä oli, ja löytyihän sieltä se ukkoki.. Ja alahan päin mentäes niitä portahia, Luka eka hiukan jännäs niitä, mutku mä menin erellä niin seki tuli kyllä tosi reippahasti alas.

Seuraavaksi Luka pyyhälsi hallin toisehen päähän. Siellä se sipsutti läpi kotaasin silleen, jotta pientä haisua on muttei se ollu siä niin voimakasta ja se hiukan haki ja haki. Sitte se hiukan "kurotteli" ylöspäin siellä hallis olevan "hyllyä" ja hiukan ottiki niinku sellaasen kurotus asennonki ja mä hiukan sille juttelin, että oiskohan se ukko ny muka sinne kiivenny. No ei ollu, ukko olikin siinä maanrajas oven takana, siinä hyllyn päädyssä. Mut ukko oli menny niin hyvin piilohon, jottei Luka oikeen meinannu päästä siihen nenuksi.

Kolomas ukko oli menny rukkihin piilohon, silleen jotta sen rukin ovet oli kiinni. Luka pyöri hetken aikaa sen rukin ympäri, hyvin se kohoristi jotta se haisu tuloo sieltä rukilta päin. Ja sitte se äkkäs, jotta hei tuola. Ja torella hianua oli se, jotta ku Lukan yritti päästä sinne rukkihin maalimiehen luo, niin se kuulkaa kiipes semmoosehen metallisen tason päälle joka ikävä tassuulle, se oli semmoonen niinku rappurallin pinta on. Siihen se ukko sitte palakkas Lukan. Luka seisoo siinä tasolla ja mutusteli nakkeja.



Hyvää/huonoa harjoituksessa:
Ihanaa erilaasta reeniä. Koiraki oli aivan erilailla taas hommas mukana.

Huomioitavaa ens kerralle:
ilimaasuja ilimaasuja tuloo reenata ja sitte emännän pitääs reenata suunnistusta